Etablering av et utdanningshistorisk nettverk

Ideen om å lage et utdanningshistorisk nettverk ble født rundt lunsjbordet på den Nordiske utdanningshistoriske konferansen i Aalborg i mai 2022. September samme år møttes over 50 personer opp da den første nettverkssamlinga fant sted i Anna Sethnes auditorium på USN i Drammen.

Utdanningshistorisk nettverk i Norge ble etablert for å samle og dele utdanningshistorisk forskning.

I første omgang vil nettverkets aktiviteter være å:

  • arrangere en konferanse 20.-21 april 2022
  • arrangere regelmessige treff for utdanningshistorikere i Norge
  • sende ut et nyhetsbrev et par tre ganger i semesteret
  • drifte utdanningshistorie.no

Nyhetsbrevet vil publiseres på utdanningshistorie.no. Der vil vi dele nyheter om arrangement, stillingsutlysninger, publikasjoner, populærvitenskapelig formidling og lignende. Vil du motta nyhetsbrevet vårt? Meld deg på nederst på førstesiden av bloggen. Da får du nyhetsbrevet rett i innboksen din når det legges ut på bloggen.

Nyhetsbrevet blir ikke bedre enn de tipsene vi får, så vi anbefaler alle å sende inn tips om store og små nyheter fra sine fagmiljø. Har du tips til saker til neste nyhetsbrev? Send en mail til elise.djupedal (a) ntnu.no.

Nettverket ledes av Kim Helsvig (Oslomet) og Merethe Roos (USN) nå i oppstartsfasen. Det arbeides med å sette ned en styringsgruppe og en referansegruppe som har en bred faglig og institusjonell sammensetning.

Nyhetsbrevet og nettsiden koordineres av Elise Farstad Djupedal (NTNU). Ta kontakt på elise.djupedal (at) ntnu.no hvis du har tips til nettsiden eller nyhetsbrevet.

One response to “Etablering av et utdanningshistorisk nettverk”

  1. […] Ideen om å lage et utdanningshistorisk nettverk ble født rundt lunsjbordet på den Nordiske utdanningshistoriske konferansen i Aalborg i mai 2022. September samme år møttes over 50 personer opp da den første nettverkssamlinga fant sted i Anna Sethnes auditorium på USN i Drammen. Les mer om nettverkets aktiviteter her. […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s